Ridderfeest

Er waren eens … ridders (en … jonkvrouwen). Zo begint het spannend sprookje voor jongens en meisjes. Het houten ridderboek is de leidraad door het ridderfeest. U of iemand anders leest uit het boek voor.
Zou uw kind graag echte ridder willen zijn, eentje uit een sprookje?
Dit feest, in het teken van ridders en jonkvrouwen, kan thuis, binnen en/of buiten gevierd worden.

Het feest is geschikt voor maximaal 12 kinderen van 5 t/m 8 jaar.
Er zijn 10 complete ridderpakken en voldoende jurken voor de jonkvrouwen (prinsessen).
De kinderen spelen de hoofdrol in het ridderverhaal. Zij spelen mee door de opdrachten en spelletjes uit te voeren. De spelletjes zij o.a. “De draak verslaan”, “Paard rijden”, “Ring steken”, “Het koningsmaal”, “Zwarte magie” etc. Er zijn 13 opdrachten/spelletjes, waarvan er 10 gedaan “moeten” worden om uiteindelijk als echte ridder of dappere jonkvrouw, op een bijzondere manier, het kasteel te verlaten.

Tijdens dit feest hebben de ridders en jonkvrouwen de gelegenheid om samen een heus kasteel te bouwen en hierin te spelen. Wanneer het tijd is om aan “de ronde tafel te gaan zitten” kan het kasteel gemakkelijk omgetoverd worden, en eten de dappere jonkvrouwen en ridders van “de ronde tafel”.

Het ridderfeest zit in een grote schatkist en een zilveren ton.
Als extra is er een cape voor een volwassene. De kinderen ontvangen allemaal een speciale oorkonde en mogen een blijvende herinnering uit het kasteel meenemen.