Romeinsfeest

Samen met … Asterix en Obelix. Leest uw kind graag de stripboeken over Asterix en Obelix? Of zijn jullie op vakantie geweest in Frankrijk en hebben jullie een bezoekje aan het park gebracht? Of hebben jullie de film gezien en zou hij of zij graag met Asterix en Obelix de geschiedenis in willen duiken, dan is dit een superfeest.

“Mijn zoon heeft dit feest gegeven toen hij 9 jaar werd en … het was een groot succes! Stiekem leren ze ook nog over de romeinen.”

Dit feest is geschikt voor 10 jongens en/of meisjes van 7 t/m 12 jaar. De kinderen mogen zich verkleden als Asterix en Obelix of als Romein! Dit kan alleen met helm of helemaal op en top.

De kinderen reizen met Asterix en Obelix terug in de geschiedenis, zo’n 2000 jaar gelden, naar Gallië. Ze maken kennis met de romeinen en gaan zelfs naar Egypte. Als aandenken ontvangen ze een oorkonde, speciaal uit Gallië.

Er is een keuze uit 14 spelletjes/opdrachten, die je kiest afhankelijk van de leeftijd en interesse van de kinderen en de ruimte die je hebt. De opdrachten/spelletjes zijn zelf gemaakt, vooral van hout met o.a. “everzwijn vangen”, kruisboog schieten, kattenpult schieten “het mummiespel”, toverdrank maken met behulp van vijzels, steen “houwen”, “hoefijzer werpen” met Hoefnix etc.. Als je thuis een zandbak hebt zou je de kinderen zelf een aquaduct kunnen laten bouwen of als archeoloog vondsten laten doen.

De opdrachten zijn afhankelijk van de leeftijd en fantasie van de kinderen:

·  Bij de jonge kinderen tussen de 7 en 9 jaar, met veel gevoel voor fantasie, ligt de nadruk op Asterix en Obelix en het vinden van de gouden sikkel.

·  Bij de oudere kinderen, tussen de 9 en 12 jaar, kun je er ook voor kiezen meer de geschiedenis in te duiken als romein. Ook Egypte komt aan bod.

Deze keuze hoeft u niet van te voren te maken. Uw krijgt het feest compleet mee, dus een combinatie van beide kan ook.

Het feest is inclusief 2 tafelkleden en beschermzeil en zit in een rieten mand, een rode mand en een zilveren koffer. Ter decoratie zit er een grote steen van Obelix van stof en een rubberen zwijnen/varkensmasker bij het feest.