Tropisch feest

ALOHA allemaal,

Droom jij over een tropisch eiland met kokosnoten, zomerse strandkleding en heerlijke cocktails? En zou je daar graag, samen met al je vrienden en vriendinnen je verjaardag willen vieren? Zo ja, dan is dit tropisch feest echt een TOPFEEST voor jou… want jullie gaan met z’n allen …. “eiland hoppen”.

Dus stap in het vliegtuig, fasten your seatbelts en beleef dit tropisch avontuur.

Jullie reisleider,

Ted Retteketet, namens Rettekeket Tropische Feestreizen


Het feest kan prima in de zomer buiten, maar … eigenlijk maakt het niet uit of het zonnig buitenweer is, want je haalt de zon naar binnen, je zet de thermostaat op 30 en ’t tropisch feest kan beginnen…..

Het feest is geschikt voor 12 jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar. Omdat dit thema veel leeftijden aanspreekt, is deze kist super large qua spel en kleding.

De kinderen ontvangen een brief van hun reisleider, verkleden zich met de tropische kleding en reizen mee naar het tropische eiland en gaan daar eiland hoppen (zoals bij levend ganzenbord). Het zelfgemaakt eiland in de vorm van een groot picknickkleed is de basis van het feest. De kinderen gooien met de dobbelsteen en Monkey hopt van het ene naar het andere eilandje, waar de kinderen de opdrachten/ spelletjes uitvoeren, totdat ze op het grootste eiland komen. Daar staat hun een aangename tropische verrassing te wachten.

In totaal zijn er 20 opdrachten/spelletjes die je afhankelijk van de leeftijd van de kinderen uitkiest. De spelletjes zijn van hout en zelf gemaakt zoals bijv. “Het blote voeten pad”, “Sunshine race”, “Papegaaienspel”, “Zwemmen tussen de haaien”, “Kokosnoot gooien”, “Limbo dansen”, “Flierefluit parkietspel”, “Tropische Cocktail” en nog veel meer.

Ik heb m’n inspiratie voor de kleding gehaald uit allerlei tropische eilanden. Zo zitten er bijv. veel sarongs bij (met praktische bandjes), roze rokjes met fluwelen topjes en voor de jongens Hawaï blouses. Dit feest beschikt over voldoende decoratie materiaal, zodat de kinderen helemaal in de tropische sferen komen.

Dit feest kan prima gecombineerd worden met een zwemfeestje, een workshop “tropische hapjes maken”, beachvolley, beach voetbal of primitief koken. Zelf ijs maken, Hawaï pizza of een cocktail is natuurlijk ook heerlijk, met op de achtergrond de CD met tropische eilanden muziek.

Als aandenken ontvangen de kinderen bij dit feest een oorkonde eilandhoppen.