Prinsessenfeest

Er was eens een jarig prinsesje. Haar lievelingkleur was roze. Ze nodigde al haar vriendinnen en vrienden uit in haar kasteel. Verkleed als prinses of ridder speelden ze het kasteelspel en hielpen koning Willum de familieschat te vinden. ……… en ze leefde nog lang en gelukkig!”

Is dit misschien het feest voor uw dochter? Het feest begint met een brief van koning Willum. In deze brief vraagt hij de kinderen om hulp. Vanuit het houten kasteel met vier kamers: de eetzaal, de danszaal, de kasteeltuin en de verkleedkamer, op tafelformaat gemaakt, worden koninklijke spelletjes of opdrachten uitgevoerd, die leiden naar de familieschat.

Maak een keuze uit de 28 korte opdrachten of spelletjes, afhankelijk van de leeftijd en belangstelling van de kinderen. Enkele voorbeelden van spelletjes zijn: sieraden werpen, cadeautjes regen, ring steken, diamanten vangertje, zilver gooien , tronendans etc. Een voorbeeld van een korte opdracht uit de eetzaal is ”Nip uit je glas”. Dit feest kan zowel binnen als buiten gevierd worden.

Het feest is geschikt voor maximaal 12 kinderen van 4 t/m 8 jaar oud. De 12 prinsessenjurken zijn gemaakt van roze satijn en afgewerkt met parels, diamanten knopen, linten en zilver of goud. Bij de jurken horen kroontjes in de vorm van een diadeem. Met de bijzondere toverstafjes erbij wordt het een betoverend plaatje. Ook zijn er speelkronen van stof met allerlei prinsessenbloemen die erop en eraf gehaald kunnen worden. De kinderen kunnen zo hun eigen kroon samenstellen. Dit is vooral voor de kleutermeisjes een leuke extra activiteit. Natuurlijk is er ook gedacht aan de jongens. Voor de jongens zijn er twee ridderpakken. Indien er meer jongens komen, zijn er meer ridderpakken. Voor de ridders zijn er ook aangepaste opdrachten en spelletjes.

Als extra beschikt dit feest over veel decoratiemateriaal: een roze tafelkleed, een plastic prinsessentafelkleed met voor iedereen koninklijke glitterplacemats. Er is een prinsessenvlaggenlijn en er zijn allerlei versierlinten, van stof gemaakt, voor stoelversiering. Voor de volwassene is er een prinsessenrok. De tips voor kasteelmuziek zijn terug te vinden in de feestbrief, dat maakt de sfeer helemaal koninklijk.

De kinderen krijgen als aandenken een bijzondere schat uit het kasteel en een waar prinsessen-/ridderdiploma. Het materiaal zit in een grote rieten mand, enkele grotere onderdelen (stokpaardjes en ringsteekspel als er ridders meedoen) zijn los. Bij dit feest geven wij het advies om met 2 volwassenen het feest te begeleiden.