Zigeunerfeest

Oma Magareta is waarzegster en heeft een kist vol met hele mooie spullen. Laila, haar kleindochter luistert naar de verhalen van haar oma. Iedere “schat” heeft een verhaal. Vroeger trok oma Magareta samen met opa Peppino en hun huifkar Europa door. Laila zou dat ook wel willen en ze laat haar fantasie erop los. Heeft zij ook de bijzondere gave van haar oma?

Ben jij nieuwsgierig geworden en hou jij van verkleden, reizen, avontuur en mysterie? Dan is dit FEEST echt iets voor jou en je vrienden/vriendinnen. Lees snel verder….

Laila neemt jullie mee door Europa, leert jullie feesten als een zigeunerin en nodigt jullie uit op haar gemaskerd bal. Krijgen jullie al zin om samen met Laila een reis door Europa te maken?

Dit is een feest voor maximaal 12 kinderen van 7 t/m 11 jaar oud.

Zo vertelt oma Magareta over haar reis naar Spanje, waar de buikdansketting haar aan herinnert. Laila nodigt jullie uit op het zigeunerkleed om heerlijk met jullie te picknicken. Zo gaat de reis verder en horen er bij de voorwerpen 15 opdrachten/spelletjes over het leven van de zigeunerfamilie van Laila. Deze verhalen staan op zigeunerkaarten beschreven. Voor iedere leeftijd is er wat wils. Ook aan de jongens is gedacht. Maak van te voren een keuze uit de spelletjes/opdrachten.

Tip: Dit feest is te combineren met bijv. een slaapfeestje, sieraden maken, zeepketting maken, fotoshoot maken, tapas en high thee. Voor kinderen ouder dan 11 jaar zou dit feest dan ook heel goed kunnen.

Dit feest bestaat uit een ruime hoeveelheid kleding. De jurken, jasjes, rokken, sjaals en allerlei mooie stoffen zullen de kinderen uitdagen tot verkleden. Wat over is kan prima ter decoratie gebruikt worden. Met de zigeunermuziek en de instrumenten zullen de kinderen met Laila mee kunnen dansen op het gemaskerd bal. Voor alle kinderen zitten er voldoende bijzondere maskers bij het feest.

Het feest zit in een maskerzak en blauwe mand. Als u het feest reserveert ontvangt u van ons de uitnodiging en de feestbrief met hierin het draaiboek, tips, ideeën etc. Als herinnering krijgen de kinderen een persoonlijke zigeunerpaspoort van de waarzegster.